Côtes du Rhône

Viser alle 2 resultater

Robert Parker 88/100

Roulepierre Rouge – Cotes de Rhone – Pierre Amadieu

Lækker rødvin fra topproducenten Pierre Amadieu i Gigondas.

kr. 109,00
WineSpectator 94

Gigondas Domaine Grand Romane – Vieilles Vignes – Pierre Amadieu – 2019

Klassisk Sydrhone i fremragende balance. Dybde og lang eftersmag.

kr. 299,00

Côtes du Rhône er et vinområde beliggende i den sydlige del af Frankrig, og det kan direkte oversættes til ”skråningerne ved Rhône.” Eftersom der er tale om et stort område, er det inddelt i en sydlig og en nordlig del. Mellem disse områder findes forskellige regler for, hvordan man producerer vin. Det gælder for eksempel regler, der omhandler sammensætningen af druer. I den sydlige del er det tilladt at anvende 13 druer i vinproduktionen, mens det i den nordlige del er tilladt at bruge fire druesorter.
De forskellige druesammensætninger betyder, at stilen i vinene varierer en hel del. Vinene i den nordlige del af Côtes du Rhône er mere lyse, mens de i den sydlige del typisk er mere maskuline og koncentrerede. Derfor byder dette område på en spændende diversitet, som du ikke kan finde mange andre steder. Diversiteten skyldes blandt andet floden Rhône, som gør, at der er en stor forskel på de vine, der kommer fra henholdsvis syd og nord. I Côtes du Rhône produceres alle typer vine, og her på siden finder du et spændende udvalg af vine fra den sydfranske region.
En vellidt og elsket vintype til en fornuftig pris
Der er ingen tvivl om, at Côtes du Rhône hører til blandt de mest efterspurgte og elskede vintyper blandt danske vinelskere og vinentusiaster. Naturligvis er Bordeaux og Bourgogne nok de mest populære vintyper, og det er heller ikke helt oppe i den liga, vi taler om. Men alligevel er det en vellidt vintype blandt mange danskere, som kan give dig nogle fantastiske vinoplevelser og så endda til en yderst fornuftig pris. Find et bredt udvalg af Côtes du Rhône på tilbud her på siden.
Det er dog vigtigt, at du er opmærksom. Som nævnt er der stor forskel på denne vinregion i det sydfranske. Officielt bliver Côtes du Rhône opfattet som én samlet vinregion, men vinene i regionen er opdelt efter, om de stammer fra den sydlige eller nordlige del på grund af de store forskelle. Du bør gå efter en vin fra det sydlige Côtes du Rhône, hvis du foretrækker en mere sød, saftig og krydret vin, mens vinen fra den nordlige del er mere tør og elegant.
Guigal Côtes du Rhône, vin i højeste kvalitet
Guigal Côtes du Rhône bliver af mange betragtet som en af de bedste Côtes du Rhône-vinfremstillere. Guigal ejer den største andel af jord i det nordlige Rhône, og vinproducenten er især kendt og elsket for sine røde vine. Dog skal det siges, at de også leverer et stort udvalg af hvidvine i yderst høj kvalitet.
Det er særligt siden år 2000, at Guigal er vokset, da de her opkøbte både Vallouit og Grippat. Hovedsædet er i dag Chateau d’Ampuis, og Guigal bliver i dag betragtet af mange som den helt store spiller i Rhône-dalen – det gælder både i forhold til indtjening og kvalitet. Blandt andet blev Guigal Côtes du Rhône i 2017 kåret til den mest beundrede vin i verden inden for de franske vinmærker af Drinks International. Vi har hos VinVerden valgt at fokusere på en anden producent, hvor der er mere værdi for pengene. Det drejer sig om Pierre Amadieu, der leverer et godt udvalg af vine fra Syd-Rhone. Deres Chateau ligger i Gigondas, hvor nogle af deres bedste vine også kommer fra. Prøv en af deres vine og oplev den virkelig høje kvalitet.
Oplev den levende smag med en Pierre Amadieu fra Rhône
Pierre Amadieu er et populært vinhus, vi elsker og tilbyder vores kunder på denne side til favorable priser. De producerer som regel på gamle vinstokke, der har en alder på 40 år eller mere. Prøv fx en af deres topvine fra Gigondas på gamle vinstokke. Vinen har en dybrød farve, og den er det rette valg for dig, der foretrækker en smag af mørke og modne bær krydret med peber samt en fyldig duft.
Når du har skænket et glas Pierre Amadieu op til dig selv og tager glasset til læberne, vil du øjeblikkeligt bemærke vinens meget levende smag. Foruden smagen af peber og mørke bær vil du også kunne nyde en lakridssmag. Alt i alt er der tale om en skøn og fyldig vin, som aldrig bliver for tung. Den levende smag gør desuden, at hver druetype får lov til at få sin plads én ad gangen, og det er blandt andet dette, der gør vinen så populær blandt danske vinentusiaster.
Du kan genkende den på sin meget intense og dybe, røde farve, og så er den særligt velegnet til lam og oksekød.
Bestil en vin fra Côtes du Rhône hos VinVerden.dk
Her på VinVerden.dk er vin vores helt store passion. Det er derfor, vi har etableret denne hjemmeside, hvor du kan finde et spændende og stort udvalg af forskellige vine for enhver smag. På den måde er du sikret helt unikke vinoplevelser, og det gælder uanset, hvad anledningen er. Her på siden finder du vores sortiment af vine fra Côtes du Rhône, som altid er en populær vin blandt danskerne.
Find Côtes du Rhône på tilbud lige her på siden, og spar masser af penge. Har du nogle spørgsmål til vores sortiment fra denne populære sydfranske region, er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os allerede i dag. Det gælder uanset, om du gerne vil smage en vin fra Côtes du Rhône eller har brug for rådgivning. Skriv til os på mail@vinverden.dk, eller ring på telefon 51 34 37 87. Vi glæder os meget til at høre fra dig.