Sancerre

Viser et enkelt resultat

Sancerre – Domaine Gerard Millet – 2019

Klassisk Sancerre. Sprød og elegant vin med høj syre, godt balanceret med modne frugtnoter.

kr. 199,00

Sancerre-vin er det oplagte valg for dig, der foretrækker en elegant og skøn vin. Det gælder uanset, om du er til rød-, hvid- eller rosévin. Middelalderlandsbyen Sancerre er beliggende i det centrale Frankrig kun halvanden times kørsel fra Chablis. Sancerre har en helt fantastisk udsigt lige ved floden Loire og er placeret højt oppe på en bakketop. Men vigtigst af alt er byens vinareal, der ligger rundt om byen, som tilsammen udgør 2.700 hektar. Vinmarkerne i Sancerre er primært beplantet med Sauvignon Blanc-druer.
Det er Sancerres bakkede landskab, der gør, at området er helt ideelt til at dyrke vin med sin optimale soleksponering samt de skrå og vidtstrakte arealer. Det er især de skråninger, der vender mod syd, som er kendte over hele verden for at kunne levere nogle fantastiske druer til vinproduktion. Sancerres undergrund er domineret af både hvid kalksten og ler, ligesom den indeholder limsten kendt fra Chablis samt flint og grus. Undergrunden resulterer i vinens unikke mineralitet. Du finder på denne side vores spændende udvalg af vin fra populære Sancerre.
Sancerre-hvidvin er blandt de mest populære
Sancerre-hvidvin er uden tvivl i en klasse helt for sig selv. Sancerre hører nemlig til blandt de mest populære og kendte områder inden for hvidvin i Frankrig. Hvert år produceres 22 millioner flasker af vin. Ud af disse er 17 millioner flasker Sancerre-hvidvin fremstillet på Sauvignon Blanc-druen, og der er således ikke nogen tvivl om, at Sancerre er lig med hvidvine i højeste kvalitet, hvor den vigtigste Sancerre drue er Sauvignon Blanc efterfulgt af Pinot Noir. Vi tilbyder hvidvin fra Sancerre her på siden til favorable priser.
Sancerres vin er for dig, der foretrækker en tør og sprød vin
Sancerre-vin er lysegrøn i sin farve, og så har den en særlig duft af citrus, græs, stikkelsbær og hyldeblomst. Det er den rette vin for dig, der foretrækker en sprød og tør smag samtidig med, at vinen har en frisk syre med noter af stikkelsbær og fersken. Som regel bliver en Sancerre-vin drukket helt ung. Dog kan den fra nogle marker lagres på flaske mellem tre og fem år. Sancerre Blanc er en alsidig vin i forhold til mad, men den passer især godt til fjerkræ, skaldyr, fiskeretter og gedeost.
Nyd en krydret Sancerre-rosé med blød druesmag
Selvom Sancerre er kendt for at levere friske, sprøde og tørre hvidvine på druen Sauvignon Blanc, produceres der i området også rød- og rosévin. En Sancerre-rosé anerkendes især for sin lange eftersmag, og så er der tale om en krydret vin med en blød druesmag. Det er de to druesorter Pinot Noir og Sauvignon Blanc, der er dominerende i Sancerre-området. Det er uden tvivl Pinot Noir, der bedst kommer til udtryk, når du drikker et glas koldt Sancerre-rosé, som tilmed er behagelig og blød i sin smag.
Når du serverer et glas Sancerre-rosé, bør du gå efter en temperatur mellem 8-10 grader. Der er altså tale om en helt fantastisk vin til de varme sommermåneder, og den er især velegnet til kolde retter såsom pasta eller grillet fisk, asiatiske retter eller kylling. Du finder her på siden et spændende sortiment af Sancerre-vin fra nogle af de førende leverandører på markedet – og så endda til fordelagtige priser.
Ingen andre når de franske vinbønder til sokkeholderne
Det er ikke kun i Sancerre, at den populære Sauvignon Blanc-drue dyrkes. Det samme gør den i Italien, Argentina, New Zealand, Chile og Australien for blot at nævne nogle få. Det særlige ved Sauvignon Blanc-druen er, at den trives bedst under solrige forhold, men den må heller ikke få for meget sol. Det er derfor, at druen kan være en smule svær at dyrke. Alligevel har man især i New Zealand i Marlborough-regionen og i Østrig haft stort held med at dyrke Sauvignon Blanc.
Der er dog ingen andre steder, der kan måle sig med det arbejde, vinavlerne i Sancerre udfører. Undergrunden gør bare, at vinen får en helt særlig mineralitet sammenlignet med vinene fra både Østrig og New Zealand. Derfor sidder franskmændene stadig solidt på denne drue, hvilket de 22 millioner flasker, der produceres hvert år, er et rigtig godt billede på. Er du på udkig efter de udsøgte vinflasker fra Sancerre, finder du her hos VinVerden.dk et bredt udvalg.
Server et glas koldt hvid- eller rosévin på en varm sommerdag
Sancerre-vin hører således til blandt de mest eftertragtede i Loire-området, og man kan ikke snakke om Sancerre uden at nævne Sauvignon Blanc. Skal du servere en kold ret med for eksempel en hvid fisk eller frisk salat i den varme sommersol, er Sancerre-vin det oplagte valg. Ved valg af denne får du en vin med høj syre, som samtidig er slank og sprød med aromaer af æbler, citrus, græs og stikkelsbær. Du finder et bredt udvalg af vin fra Sancerre her på siden.
Hos VinVerden.dk brænder vi for at kunne tilbyde dig nogle af de mest fantastiske vine i verden. Vores helt store passion for vin gør, og at vi har valgt at samarbejde med nogle af de førende leverandører. Derfor kan du på denne side finde et spændende og varieret udvalg af mange forskellige vine. Du kan blandt andet finde vine fra Sancerre på tilbud, så du kan nyde et udsøgt og koldt glas hvid- eller rosévin i sommervarmen.
Bestil vin fra Sancerre hos VinVerden.dk allerede i dag
Lad dine tanker falde hen på Sancerre i Frankrig, næste gang du står og mangler en sublim flaske hvid- eller rosévin. Vi tilbyder et bredt sortiment af Sancerre-vin, hvorfor vi har noget for enhver smag. Ønsker du at smage én af vores kvalitetsvine, eller skal du rådgives, skal du være mere end velkommen til at kontakte os. Ring til os på telefon 51 34 37 87, eller send en mail til mail@vinverden.dk.
Vores store passion for vin skinner igennem vores fantastiske udvalg af eksklusive vine leveret af vores dygtige leverandører, vi samarbejder med. Vi sørger for, at du altid kan vælge imellem et stort udvalg af spændende vine til favorable priser. Besøg os på VinVerden på Facebook, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev på vores hjemmeside, så du løbende kan blive opdateret i forhold til vores gode Sancerre-tilbud.